Sklerosering-behandling

Behandlingstid

mindre end 60 minutter
__________

Bedøvelse

Ingen bedøvelse
__________

Konsultation

Gratis
__________

Holdbarhed

Flere behandlinger kan være nødvendige for optimale resultater
__________

Resultat

Effekten kan ses efter nogle uger til måneder.
__________

Pris

Prisen for den valgte behandling kan findes her
__________

Behandlingstid

mindre end 60 minutter

Bedøvelse

Ingen bedøvelse

Konsultation

Gratis

Holdbarhed

Flere behandlinger kan være nødvendige for optimale resultater

Resultat

Effekten kan ses efter nogle uger til måneder.

Pris

Prisen for den valgte behandling kan findes her

af karsprænginger på ben

Sklerosering

Karsprængninger er små blodkar, der udvider sig og bliver til edderkoppespindlignende røde mærker på huden.  

Karspringninger på benene er meget almindelige og ofte arveligt betinget, men en overdreven soldyrkelse, stående arbejde, overvægt og graviditet kan også fremkalde overfladiske karsprængninger. Omkring 70% af kvinder over 30 år har karsprængninger på benene.  

Karsprængninger forsvinder ikke af sig selv og har en tendens til at forværres. Da de overfladiske blodkar ingen betydning har for kredsløbet, er de mulige at fjerne – og de fleste karsprængninger kan fjernes helt. Oftest behandles de af kosmetiske årsager.  

Behandling

Karsprængninger på benene kan behandles med en teknik kaldet mikrosklerosering. Mikrosklerosering har været anvendt i mere end 50 år, har dokumenteret effekt og er stort set smertefri. En typisk behandlingssession varer 30 minutter, men er afhængig af antallet og størrelsen af karsprængningerne. Behandlingen kræver ikke bedøvelse, og det er ikke nødvendigt at tage fri fra arbejde eller aflyse andre aktiviteter efter behandlingen.

Før behandlingen

Inden selve behandlingen vil lægen foretage en forundersøgelse. Her er du velkommen til at medbringe en bisidder. I denne fase gennemgås karsprængningerne, omfanget af behandlingen vurderes, og du får mundtlig information om processen. Da det er en kosmetisk behandling, foretages forundersøgelsen og information gives mindst 48 timer inden selve behandlingen, som udføres af en sygeplejerske.

Under behandlingen

Her sprøjtes en lille mængde vævsirriterende væske ind i de overfladiske, synlige kar, hvilket får dem til at lukke sig. Karrene nedbrydes derefter naturligt af kroppen. Det er en god idé ikke at være for solbrun, når du møder op, da en mørkere hudtone kan gøre det sværere at se – og dermed behandle – karrene.

Efter behandlingen

For at opnå de bedste resultater anbefales det, at du bærer støttestrømper i 2-7 døgn efter behandlingen (medbring selv en støttestrømpe med kompression 2, 23-32 mmHg). Det præcise antal dage afgøres af din læge. Daglige raske ture er gode, men undgå karbad, sauna og intensiv fysisk aktivitet som løb og cykling i 5 dage. Solbadning bør også undgås i minimum 14 dage.

Bivirkninger

Det er vigtigt at drøfte potentielle bivirkninger med din behandlende sygeplejerske eller læge før du beslutter dig for behandlingen. De fleste bivirkninger er milde og forbigående, men det er altid godt at være informeret.

Efter mikrosklerosering kan patienter opleve flere bivirkninger. Disse inkluderer:

 • Let svie i det behandlede område.
 • Karrene kan blive røde og hævede, hvilket typisk forsvinder over tid. Den nøjagtige tid varierer baseret på størrelsen af de behandlede kar, men det kan tage flere uger.
 • En midlertidig mørkning af de behandlede kar. Disse kar vil typisk være mere synlige end før behandlingen men forventes at forsvinde helt inden for 4-8 uger.
 • Små sår kan opstå ved behandlingsstedet, men disse heler normalt af sig selv.
 • Der kan forekomme misfarvning af huden omkring det behandlede område. Denne misfarvning kan vare fra 3 måneder op til 2 år, men vil forsvinde af sig selv.

Alvorlige komplikationer som dyb vene trombose eller allergiske reaktioner er ekstremt sjældne, og vi har ikke oplevet dem i vores mange år af praksis. Ikke desto mindre, hvis du har bekymringer efter behandlingen, er du altid velkommen til at kontakte os.

Sammenlignet med andre behandlinger for karsprængninger, har mikrosklerosering en fordelagtig profil med hensyn til bivirkninger (f.eks. mindre smerte og kortere helingstid).

Effekt

Behandlingen af karsprængninger med mikrosklerosering giver en varig effekt på de kar, der behandles. Dog kan nye karsprængninger udvikle sig over tid, selv efter vellykkede behandlinger, hvilket er helt naturligt og forventeligt.

Antallet af nødvendige behandlinger varierer fra person til person. Dette afhænger af flere faktorer, såsom karrenes størrelse, deres placering på benene, og den generelle blodgennemstrømning. For de fleste vil 1-3 behandlinger være tilstrækkeligt for at opnå optimale resultater. Dog kan mere udtalte karforandringer kræve yderligere behandlinger med intervaller på ca. 8-10 uger mellem hver session.

Det er værd at bemærke, at selvom mange oplever betydelig forbedring, er perfektion ikke garanteret. Resultaterne kan variere, og det kan tage tid før det fulde resultat af behandlingen viser sig. Nogle patienter kan også have gavn af periodiske vedligeholdelsesbehandlinger for at håndtere udseendet af nye karsprængninger over tid. Eventuelle opfølgende behandlinger eller vedligeholdelsessessioner aftales direkte med din behandler.

Forberedelse og overvejelser

En behandlingssession med mikrosklerosering tager typisk omkring 30 minutter. Efter behandlingen kan du straks vende tilbage til dine daglige aktiviteter, hvad enten det er hjemme eller på arbejde.

Det er dog vigtigt at overveje, om behandlingen er den rette for dig. Der er visse forhold, hvor mikrosklerosering ikke anbefales:

 • Er gravid eller ammende
 • Har svær diabetes, hjertekarsygdom, eller astma
 • Er under behandling for kræftsygdom
 • Har en tendens til blodpropper eller koagulationsforstyrrelser
 • Indtager blodfortyndende medicin eller fiskeolie
 • Indtager antabus

Under din konsultation er det essentielt at informere os om eventuelle allergier, nuværende medicinforbrug, og tidligere eller aktuelle sygdomme for at sikre den sikreste og mest effektive behandling.

FØR & EFTER BILLEDER

Edit Template

Hvor meget koster behandlingen?

Prisen på sklerosering ligger mellem 1.000-5.000 kr.

Se prislisten her.

INFORMATION

Forud for en kosmetisk behandling skal man til en forundersøgelse. Du har 48 timers lovpligtig betænkningstid.

Book en uforpligtende konsultation nu eller kontakt os for nærmere information og spørgsmål:

Telefon: 47 33 00 30

E-mail: [email protected]

Edit Template

Klar til forandring?

Start med en uforpligtende forundersøgelse

Del din betaling op

Lån op til 60.000 rentefrit
Låne-eksempel:
Kreditbeløb 35.000,- kr. Løbetid 44 måneder. Månedlig afdrag 899,- kr. Debitorrente 0%. ÅOP 5.91%.
Samlet kreditomkostninger: 3.906,- kr. Samlet beløb til tilbagebetaling 38.906,- kr.
I samarbejde med Resurs Bank tilbyder vi
Rentefrit lån til din operation
AGATA Privathospital tilbyde rnu i samarbejde med Resurs Bank rentefrit lån. Du kan derfor låne helt rentefrit op til 60.000 kr. og du bestemmer selv, hvor meget du vil afdrage med.
Sundhed+ logo
Hos AGATA Privathospital tilbyder vi dig i samarbejde med Sundhed+
En attraktiv betalings­ordning
der gør det muligt at dele betalingen for din behandling op i mindre bidder.
Edit Template
AGATA Privathospital