Armplastik

Armplastik er en kirurgisk procedure, der udføres for at fjerne overskydende og hængende hud på undersiden af overarmene. Dette problem med løs hud kan opstå af forskellige årsager, herunder aldring, vægttab, ophobning af fedt eller genetisk nedsat hudelasticitet.

For nogle patienter strækker den løse hud sig endda hele vejen op til armhulen, og dette kan også adresseres, hvis det er ønsket.

I tilfælde af yngre patienter med god hudelasticitet, men med overskydende fedt på armene, kan en fedtsugningsprocedure være en passende løsning for at reducere fylden og forbedre armens udseende.

Hvem kan have behov for en armplastik?

Armplastik er primært egnet til personer, der oplever følgende:

  • Overskydende hud: Hvis du har betydelig overskydende hud på undersiden af dine overarme, kan en armplastik hjælpe med at fjerne denne hud og forbedre armens udseende.
  • Vægttab: Efter betydeligt vægttab kan huden miste sin elasticitet og resultere i løs hud på overarmene. En armplastik kan bidrage til at korrigere dette problem.
  • Fedtdepoter: Nogle gange kan ophobning af fedt på overarmene give et uønsket udseende. I tilfælde af yngre patienter med god hudelasticitet og overskydende fedt, kan en kombination af fedtsugning og armplastik overvejes.

Konsultationen

Der foretages vurdering af slapt hud på overarmen samt fedtdepoter på overarmen.
Kirurgen vil under konsultationen informere om diverse muligheder for opnå den forventet resultat samt risici og hvad man kan gøre for at forberede et resultat. Ar placering og behov for samtidig fedtsugning bliver valgt ved konsultationen.

FØR & EFTER BILLEDER

FØR & EFTER BILLEDER

Edit Template

Operationen

Operationsarret bliver placeret på den indvendige side af overarmen, fra albuen til armhulen. Hvis der er meget hudoverskud ved armhulen føres arret somme tider videre langs den bagerste kant af armhulen og ned ad siden af brystkassen for at give en bedre opstramning. Der foretages oftest også fedtsugning.

Når overskydende hud og fedt er fjernet, syes arret sammen i flere lag med selvopløselig tråd. Der lægges ofte dræn for at fjerne evt. væske og sivning.

Efter operationen bliver der lagt en komprimerende forbinding eller kompressionsbluse, som støtter arret og forhindrer overdreven hævelse i armen.

Operationen udføres normalt under lokalbedøvelse og varer cirka 2 timer. Patienten kan udskrives efter et par timers observation, og drænene fjernes normalt 1-2 dage efter operationen. Forvent en sygemelding på cirka 2 uger.

Efter operationen

Efter en armplastikoperation er det normalt at opleve en vis smerte og ubehag. Du vil få ordineret smertestillende medicin for at lindre smerterne og øge din komfort.

Du kan også forvente nedsat mobilitet i armen efter operationen. Det er vigtigt at undgå at strække eller belaste armen for meget i de første uger. 

Kompressionsblusen er vigtig i efterbehandlingsprocessen. Du bør bære den døgnet rundt i de første 3-4 uger for at støtte arret og reducere hævelse. Derefter anbefales det at fortsætte med at bruge kompressionsblusen i yderligere 3-4 uger, dog kun i løbet af dagen.

Dette er for at sikre en vellykket helingsproces og det bedst mulige resultat.

Mulige risici og komplikationer

Følelsesløshed: Følelsesforstyrrelser under huden og ved arret er normalt i de første 6-12 måneder. I sjældne tilfælde er der permanent ændret følesans.

Ar: Arrene vil være synlige på undersiden af armen. Det vigtigt at beskytte arrene fra solen i det første år for at undgå mørk pigmentering. Man skal bruge solcreme med minimum faktor 30, Micropore plaster eller tøj. Arrene heler og modnes i 1-11/2 år, hvor de kan være røde og meget synlige. Dette vil aftage i løbet af det første år. Der er en lille risiko for at udvikle tykke ar, især hos personer med mørk hud og hvis man har arveligt anlæg for fortykkede ar. Hvis huden er trukket stramt sammen ved arrene, kan det også give tykke ar. Det anbefales at bruge 3M Micropore tape på arrene de første 3 måneder for at få pænere ar. Det skal skiftes højst en gang om ugen. Ar som ikke er blevet pæne kan behandles med Fraxel laserbehandlinger eller steroid injektioner i arret. Fraxellaserbehandlinger anbefales til alle 4-6 uger efter operationen og en kur af 3-5 behandlinger med 4 ugers mellemrum for blødere og mere usynlige ar.

Hævelse: Hævelse er normalt i de første par måneder, men hvis der ses hævelse af armene i længere tid end det, skal man kontakte kirurgen for instruktioner om massage og yderligere brug af kompressionsbandager, da lymfe-afløbet i sjældne tilfælde kan være besværliggjort i længere tid efter operationen.

Der kan forekomme små hudfolder for enden af arrene. Disse kan eventuelt fjernes med en lille operation, men først efter 9 – 12 måneder.

Resultatets varighed

Det endelige resultat kan ses efter et år og er varigt såfremt vægten holdes stabil

Armplastik FAQS

Umiddelbart efter operationen kan du forvente en vis smerte og ubehag, som normalt kan kontrolleres med ordineret smertestillende medicin.

Det kan variere fra person til person, men du kan forvente nedsat mobilitet i de første uger efter operationen.

Ud over smertelindring og mobilitetsbegrænsning er det vigtigt at følge alle de råd og instruktioner, din læge giver dig. Undgå at strække eller overbelaste armen for tidligt, og kontakt os, hvis du har nogen bekymringer eller spørgsmål under din efterbehandling.

Edit Template

INFORMATION

Forud for en kosmetisk operation skal man til en forundersøgelse.

Du er velkommen til at medbringe en ledsager til din forundersøgelse.

Til forundersøgelsen kan du fortælle om dine ønsker og helbredstilstande. Kirurgen forklarer om ønsket kan opfyldes, og hvorledes det kan udføres. Man har 7 dages lovpligtig betænkningstid før en kosmetisk kirurgisk operation kan foretages.

Book en uforpligtende konsultation nu eller kontakt os for nærmere information og spørgsmål:

Telefon: 47 33 00 30

E-mail: [email protected]

Edit Template

Klar til forandring?

Start med en uforpligtende forundersøgelse

Del din betaling op

Lån op til 60.000 rentefrit
Låne-eksempel:
Kreditbeløb 35.000,- kr. Løbetid 44 måneder. Månedlig afdrag 899,- kr. Debitorrente 0%. ÅOP 5.91%.
Samlet kreditomkostninger: 3.906,- kr. Samlet beløb til tilbagebetaling 38.906,- kr.
I samarbejde med Resurs Bank tilbyder vi
Rentefrit lån til din operation
AGATA Privathospital tilbyde rnu i samarbejde med Resurs Bank rentefrit lån. Du kan derfor låne helt rentefrit op til 60.000 kr. og du bestemmer selv, hvor meget du vil afdrage med.
Sundhed+ logo
Hos AGATA Privathospital tilbyder vi dig i samarbejde med Sundhed+
En attraktiv betalings­ordning
der gør det muligt at dele betalingen for din behandling op i mindre bidder.
Edit Template
Edit Template
AGATA Privathospital