Maveplastik / abdominalplastik

Hængende og slapt maveskind, strækmærker, eller slap bugvæg kan opstå efter vægttab, graviditet eller tidligere maveoperationer. Abdominalplastik / maveplastik vil fjerne disse gener og vil genskabe en flad mave med stram bugvæg og en mere attraktiv og harmoniske kropsform. Hos Agata Privathospital har vi ofte patienter, hvor de lodrette mavemuskler (Rectus) er blevet slappe eller gået helt fra hinanden.

På maven er der ofte mange fedtdepoter – og fedtdepoterne kan få den slappe mave til at se endnu værre ud. Med en kosmetisk opstramning af huden kan vi give dig en flot, ungdommelig mave. Det er også særligt tiltrængt, hvis maven efter fødsel er blevet slap – måske endda slapt maveskind med strækmærker. Personer, der er væsentlige overvægtige eller personer, der planlægger et vægttab i fremtiden, anbefales at vente med denne operation indtil vægten er reduceret til det ønskede niveau.

Oftest bruges fedtsugning  i kombination med maveplastik for at fjerne overflødigt mavefedt.

Man kan også kombinere maveplastik med brystoperation så kaldte Mommy Makeover.​​

Hvorfor skal du vælge maveplastik?

Valget om at gennemgå en maveplastik er ofte motiveret af flere faktorer. Her er nogle af de mest almindelige årsager til maveplastik:

  • Overskydende eller hængende maveskind med førende både fysiske og psykiske gener.
  • Mave som stikker frem og er ude af proportion i forhold til resten af kroppen.
  • Mavemuskler som er blevet strakt eller slappe.
  • Overskydende fedtvæv som er koncentreret på maven.
  • Strækmærker efter vægttab eller graviditet.

FØR & EFTER BILLEDER

FØR & EFTER BILLEDER

Edit Template
Værd at vide om maveplastik

Konsultationen

Inden operationen finder sted, skal du til en grundig konsultation hos os. Her vurderer vi maveskindet, fedtdepoterne, slapheden i bugvæggen, venusbjerget og hofter. Som forberedelse til konsultationen kan du skrive nogle spørgsmål ned, så du husker at stille dem til forundersøgelsen. Du er meget velkommen til at tage en ven eller et familiemedlem med, da det skal være en helt tryg oplevelse for dig. I løbet af konsultationen får du mange informationer, og derfor er det meget rart at have en partner, et familiemedlem eller en ven med.

Du bliver bl.a. informeret om, hvilke muligheder du har, så du kan opnå det ønskede resultat med din mave og talje. I fællesskab beslutter vi typen af abdominalplastik, bugvægs-opstramning, ar placering samt om der er behov for en fedtsugning.

Operationen

På selve operationsdagen skal du have taget et bad inden, og du skal undgå cremer og make-up. Det er også en rigtig god idé at have noget løstsiddende tøj med, ligesom du skal huske din toilettaske, hvis du i forbindelse med indlæggelsen skal overnatte hos os.

Når maveoperationen skal i gang, indtegnes snittet lige under trussekanten, så arret efterfølgende vil være skjult under trussekanten. Vi kan også kombinere snittet i trussekanten med et lodret snit – et Fleur-de-Lis. Denne kombination gør, at vi kan fjerne den maksimale mængde hud og samtidig give dig en rigtig flot talje. Du kan regne med, at maveoperationen tager 2-3 timer.

Hvis dine lodrette muskler er gået fra hinanden, så vil disse blive syet sammen med blivende tråde, hvilket reducerer dit taljemål med op til 10 cm. Dermed får du en mærkbar fladere mave og en smallere talje.

Har du mange fedtdepoter på flankerne og på øvre del af maven, så kan vi fedtsuge dette. Men for at undgå vævsdød i huden, så er vi altid meget omhyggelige og undlader derfor også for store fedtsugninger.

Vi lægger et dræn inden slutningen af operationen. Således undgår du ophobning af væske. Inden udskrivelse – eller dagen efter – fjerner vi drænene. Men hvis der kommer meget væske, så lader vi drænene være i flere dage. Vi lægger også et blærekateter, hvis du skal i fuld bedøvelse. Dette fjerner vi om aftenen eller næste morgen. Inden du bliver udskrevet, skal du kunne lade vandet helt naturligt.

Resultatet efter en maveplastik operation

Det kan tage op til 3 måneder før du kan se det endelige resultat af din maveplastik / abdominalplastik.  Din mave vil være fastere og du vil føle dig bedre tilpas i dit tøj.

​Med mindre du tager på eller taber meget i vægten eller bliver gravid vil resultat være uændret for resten af dit liv.

Mulige risici og komplikationer

Infektion: Risikoen for infektion er lav. Patienter som ryger, er overvægtige, eller har diabetes (sukkersyge) har højere risiko for at få infektion. Infektion behandles med antibiotika og såromlægninger. Infektion kan medføre dårlig heling og grimme ar. Der gives forebyggende antibiotika i forbindelse med operationen og ofte også i dagene efter. Recepten lægges på recept-serveren, så medicinen kan hentes på et hvilket som helst apotek.

Blødning: Risikoen for blødning efter operation er ligeledes minimal. Hvis det skulle hænde, er det i de første 24 timer risikoen er højest. Blødning kan i værste fald kræve, at man åbner arret igen, hvor blødningen er opstået, og fjerner blodansamlingen. Det skal dog siges, at i de sidste 15 år har vi lavet flere hundrede maveplastikker, og vi har ikke haft nogen patienter som krævede re-operation på grund af blødning.

Følelsesløshed: Huden på maven vil være følelsesløs eller have føleforstyrrelser i op til 6 måneder, dette er normalt. Indimellem er der vedvarende nedsat følesans nedadtil på maven.

Ar: Ar på maven forsøges så vidt muligt at gemme under trusserne og på brysterne under BH’en. Det er vigtigt at beskytte arrene fra solen i det første år for at undgå mørk pigmentering. Man skal bruge solcreme med minimum faktor 30, Micropore plaster eller tøj. Arrene heler og modnes i 1-1,5 år, hvor de kan være røde og meget synlige. Dette vil aftage i løbet af det første år. Der er en lille risiko for at udvikle tykke ar, især hos personer med mørk hud og hvis man har arveligt anlæg for fortykkede ar. Hvis huden er trukket stramt sammen ved arrene, kan det også give tykke ar. Det anbefales at bruge 3M Micropore tape på arrene de første 3 måneder for at få pænere ar. Det skal skiftes højst en gang om ugen. Ar som ikke er blevet pæne kan behandles med Fraxel-laserbehandlinger eller steroid injektioner i arret. Fraxel-laserbehandlinger anbefales 4-6 uger efter operationen og en kur af 3-5 behandlinger med 4 ugers mellemrum for blødere og mere usynlige ar.

Maveplastik FAQS

Typisk kan man forvente at vende tilbage til arbejde 2-4 uger efter operationen, afhængig af arbejdets fysiske krav og din personlige helingsproces.

Smerte efter operationen kan ofte styres med receptpligtig smertestillende medicin som du får udskrevet. Det er normalt at opleve noget ubehag i de første dage efter operationen.

Nej, det er vigtigt at vente med træning indtil du har fået grønt lys fra din kirurg. Lette øvelser som gang kan ofte påbegyndes relativt hurtigt efter operationen.

Ja, maveplastik giver et permanent resultat. Dog påvirkes din krop stadigvæk af den naturlige aldringsprocess og de medfølgende kropsforandringer, som kan påvirke udseendet af din mave.

Edit Template

INFORMATION

Forud for en kosmetisk operation skal man til en forundersøgelse.

Du er velkommen til at medbringe en ledsager til din forundersøgelse.

Til forundersøgelsen kan du fortælle om dine ønsker og helbredstilstande. Kirurgen forklarer om ønsket kan opfyldes, og hvorledes det kan udføres. Man har 7 dages lovpligtig betænkningstid før en kosmetisk kirurgisk operation kan foretages.

Book en uforpligtende konsultation nu eller kontakt os for nærmere information og spørgsmål:

Telefon: 47 33 00 30

E-mail: [email protected]

Edit Template

Klar til forandring?

Start med en uforpligtende forundersøgelse

Del din betaling op

Lån op til 60.000 rentefrit
Låne-eksempel:
Kreditbeløb 35.000,- kr. Løbetid 44 måneder. Månedlig afdrag 899,- kr. Debitorrente 0%. ÅOP 5.91%.
Samlet kreditomkostninger: 3.906,- kr. Samlet beløb til tilbagebetaling 38.906,- kr.
I samarbejde med Resurs Bank tilbyder vi
Rentefrit lån til din operation
AGATA Privathospital tilbyde rnu i samarbejde med Resurs Bank rentefrit lån. Du kan derfor låne helt rentefrit op til 60.000 kr. og du bestemmer selv, hvor meget du vil afdrage med.
Sundhed+ logo
Hos AGATA Privathospital tilbyder vi dig i samarbejde med Sundhed+
En attraktiv betalings­ordning
der gør det muligt at dele betalingen for din behandling op i mindre bidder.
Edit Template
Edit Template
AGATA Privathospital