Brystreduktion

Kvinder med store tunge bryster kan få foretaget en brystreduktion for at afhjælpe bl.a. fysiske symptomer grundet brysternes usædvanlig store vægt. En brystreduktion kan sædvanligvis løse disse problemer, ligesom operationen kan forbedre størrelsen og formen af dine bryster. For at sikre det bedste resultat tilrådes det at have en stabil vægt og et body mass index (BMI) omkring 25. En brystreduktion hos overvægtige kvinder med en BMI omkring 30 eller derover kan medføre komplikationer i form af dårlig heling, og derfor er det ikke noget, som vi anbefaler. For kvinder over 40 år, og for kvinder med genetisk disposition til brystkræft, er en mammografi før brystreduktion påkrævet.​ Tunge bryster kan være meget generende for den enkelte kvinde. Mange kvinder er tilmed familiært disponeret for at få tunge – og måske asymmetriske – bryster, mens andre kan opleve problemer efter graviditet , amning eller vægtøgning. Under en brystreduktion hos Agata Privathospital reduceres brysternes vægt, brystvorterne rettes til den ønskede position, ligesom brystvolumen flyttes, så resultatet bliver en harmonisk, fastere og mere ungdommelig barm.

Indikationer for brystreduktion

Brystreduktion kan være en løsning for kvinder, der oplever ubehag eller gener relateret til størrelsen på deres bryster. Nogle almindelige grunde inkluderer:

  • Utilfredshed med eller forlegenhed omkring størrelsen af dine bryster.
  • Brystet føles for stort i forhold til din krop.
  • Ryg, nakke- og skuldersmerter pga. vægten af dine bryster.
  • Du begrænses i fysiske aktiviteter.
  • Tunge, hængende bryster med brystvorter og areola som peger nedad.
  • Det ene bryst er meget større end det andet.
  • Mærker i dine skuldre efter stramme bh-stropper.

En brystreduktion kan forbedre din livskvalitet ved at lindre fysiske gener og øge din selvtillid og komfort.

FØR & EFTER BILLEDER

FØR & EFTER BILLEDER

Edit Template
Hvordan foregår en brystreduktion?

Forberedelse til konsultation

Som forberedelse til en konsultation bedes alle læse følgende information: ”Værd at vide før en kosmetisk operation”.

Konsultation

I forbindelse med konsultationen finder vi frem til den mest hensigtsmæssige type af brystreduktion. Derudover bestemmer vi placering af ar – samt om der er behov for en evt. fedtsugning. Inden konsultationen kan du med fordel skrive dine spørgsmål ned, så du husker at stille dem under forundersøgelsen. Du er også velkommen til at medbringe en ven eller et familiemedlem – der er nemlig en hel del informationer at forholde sig til. 

Forberedelsen til operation

Der henvises til information ”Forberedelse til operation i fuldbedøvelse” 

Selve operationen

En brystreduktion hos AGATA Privathospital udføres altid i fuld bedøvelse, og selve operationen varer i ca. 2-3 timer. I forbindelse med operationen fjerner vi overskydende hud samt brystvæv – en fedtsugning kan også komme på tale, hvis der sidder ekstra meget fedtvæv i brystet. Er brysterne meget tunge og store, kan det komme på tale at fjerne brystvorterne i forlængelse med brystreduktionen. Efterfølgende kan brystvorterne transplanteres tilbage til en ny position. Det er meget forskelligt fra patient til patient, hvor meget brystvæv der er nødvendigt at fjerne. Det kan være alt fra et par hundrede gram til flere kilo brystvæv. Men døjer du med gener fra en meget tung barm, så anbefaler vi, at der bliver fjernet minimum 500 gram brystvæv fra hvert bryst. Brystvorten løftes typisk til en ny, højere placering. Vi sørger samtidig for, at forbindelserne i mælkegangene bevares, så du stadig har mulighed for at amme efter operationen.

Arrets placering

Størrelsen af arrene afhænger af, hvor meget brystvæv der fjernes. Vi kan lave arrene alene omkring brystvorten med et lodret ar ned til brystfolden – et såkaldt Lollipop – eller et ankerformet ar omkring brystvorten med et ar i midterlinjen under brystet. Hos AGATA Privathospital sørger vi altid for, at arrene bliver så pæne som muligt.

Efter operationen

24 timer efter operationen fjernes drænet – men i nogle tilfælde kan det sidde i 2-3 dage. Derfor overnatter patienter også ofte på klinikken efter operationen. Det er helt normalt, at der opstår små hævelser i området omkring arrene i dagene efter operationen. Dette vil dog aftage med tiden for til sidst at forsvinde efter et par måneder. Er der smerter, så kan der tages smertestillende medicin – evt. antibiotika – henvist fra lægen. I den første måned efter brystreduktionen bør du ikke løfte armene over skulderhøjde, ligesom du heller ikke må lave tunge løft. Alle løft over 2 kilo frarådes. Arrene på brysterne skal beskyttes mod solens ultraviolette lys i de første 12-18 måneder efter operationen. Resultatet af brystreduktionen er varigt så længe vægten holdes stabilt.

Forventet resultat

Ved en brystreduktion reduceres størrelsen af dine bryster og de gøres fastere. Med mindre du tager på/taber meget i vægt eller bliver gravid, bør din bryststørrelse forblive næsten konstant. ​Ar fra din brystreduktion vil hele og blegne med tiden. Heldigvis kan ar ved brystreduktion behandles med bl.a. laser, læs mere her.

INFORMATION

Forud for en kosmetisk operation skal man til en forundersøgelse.

Du er velkommen til at medbringe en ledsager til din forundersøgelse.

Til forundersøgelsen kan du fortælle om dine ønsker og helbredstilstande. Kirurgen forklarer om ønsket kan opfyldes, og hvorledes det kan udføres. Man har 7 dages lovpligtig betænkningstid før en kosmetisk kirurgisk operation kan foretages.

Book en uforpligtende konsultation nu eller kontakt os for nærmere information og spørgsmål:

Telefon: 47 33 00 30

E-mail: [email protected]

Edit Template

Klar til forandring?

Start med en uforpligtende forundersøgelse

Del din betaling op

Lån op til 60.000 rentefrit
Låne-eksempel:
Kreditbeløb 35.000,- kr. Løbetid 44 måneder. Månedlig afdrag 899,- kr. Debitorrente 0%. ÅOP 5.91%.
Samlet kreditomkostninger: 3.906,- kr. Samlet beløb til tilbagebetaling 38.906,- kr.
I samarbejde med Resurs Bank tilbyder vi
Rentefrit lån til din operation
AGATA Privathospital tilbyde rnu i samarbejde med Resurs Bank rentefrit lån. Du kan derfor låne helt rentefrit op til 60.000 kr. og du bestemmer selv, hvor meget du vil afdrage med.
Sundhed+ logo
Hos AGATA Privathospital tilbyder vi dig i samarbejde med Sundhed+
En attraktiv betalings­ordning
der gør det muligt at dele betalingen for din behandling op i mindre bidder.
Edit Template
Edit Template
AGATA Privathospital