Lårplastik

Hængende og slap hud på den øverste del af lårenes inderside er ofte en eftervirkning af et stort vægttab, pga. nedsat elasticitet. Det kan være til både kosmetiske og fysiske gener. Formålet med en lårplastik er at fjerne løs og hængende hud og formindske fedtdepoter fra indersiden af lårene.

Konsultationen

Under konsultationen vurderes hvor omfangsrigt problemet er, og det bestemmes hvor meget der kan fjernes og om der samtidig skal foretages fedtsugning. Placeringen af arrene afhænger af, hvor meget hud der skal fjernes.

FØR & EFTER BILLEDER

FØR & EFTER BILLEDER

Edit Template

Operationen

Arret bliver placeret som et T, med et snit i lyskens fold mellem krop og ben, og et snit lagt vertikalt ned ad lårets inderside, nogle gange hele vejen ned til knæet. Ofte foretages fedtsugning, og derefter fjernes den overskydende hud. Arret syes sammen i flere lag med selvopløselig tråd. Dræn lægges ofte for at fjerne eventuel væske og sivning.

Efter operationen får patienten kompressionsbukser på. Operationen foretages i fuld bedøvelse og varer ca. 3 timer. Patienten overnatter på hospitalet. Dræn fjernes oftest efter 1-3 dage. Sygemelding varer 2-3 uger.

Efter operationen

I opvågningen gives den nødvendige smertestillende medicin. Man kommer op at stå og dagen efter operationen, da længere sengeleje øger risikoen for blodpropper især i benene.

Støttende tøj: Kompressionsbukser bruges dag og nat i 1 måned og om dagen i yderligere 1 måned. Desuden anbefales det at have kompressionsbukserne på, hvis man skal være stillesiddende i længere tid, fx på bilture/ferier eller på lange flyveture over 3 timer. Dette gælder i hele det første år.

Massage: Vi anbefaler at man masserer lårene dagligt efter den første uge. Der vil blive givet instruktioner i massageteknik inden patienten bliver udskrevet. Der skal masseres under hele helingsfasen, hvilket svarer til 2-3 måneder.

Motion: Patienten er oppe og gå dagen efter operationen. Længere gå- eller cykelture må påbegyndes efter ca. 2 uger, mens mere anstrengende motion først kan genoptages efter 2 måneder.

Mulige risici og komplikationer

Følelsesløshed: Føleforstyrrelser på inderlår er normale i det første år, men vil for nogle enkelte patienter være permanente.

Ar: Arrene vil være synlige på undersiden af armen. Det er vigtigt at beskytte arrene fra solen i det første år for at undgå mørk pigmentering. Man skal bruge solcreme med minimum faktor 30, Micropore plaster eller tøj. Arrene heler og modnes i 1-1,5 år, hvor de kan være røde og meget synlige. Dette vil aftage i løbet af det første år. Der er en lille risiko for at udvikle tykke ar, især hos personer med mørk hud og hvis man har arveligt anlæg for fortykkede ar. Hvis huden er trukket stramt sammen ved arrene, kan det også give tykke ar. Det anbefales at bruge 3M Micropore tape på arrene de første 3 måneder for at få pænere ar. Det skal skiftes højst en gang om ugen. Ar som ikke er blevet pæne kan behandles med Fraxel laserbehandlinger eller steroid injektioner i arret. Fraxellaserbehandlinger anbefales til alle 4-6 uger efter operationen og en kur af 3-5 behandlinger med 4 ugers mellemrum for blødere og mere usynlige ar.

Hævelse: Hævelse er normalt i de første par måneder, men hvis der ses hævelse af benene i længere tid end det, skal man kontakte kirurgen for instruktioner om massage og yderligere brug af kompressionsbandager, da lymfe-afløbet i sjældne tilfælde kan være besværliggjort i længere tid efter operationen.

Der kan forekomme små hudfolder for enden af arrene. Disse kan eventuelt fjernes med en lille operation, men først efter 9 – 12 måneder.

Varighed af resultat

Det endelige resultat af lårplastikken kan typisk ses efter et år. Effekten er mest holdbar, hvis du formår at holde din vægt stabil efter operationen.

Lårplastik FAQS

Personer med slap og hængende hud på den øverste del af lårenes inderside, ofte som en følge af vægttab, er typisk gode kandidater.

Under konsultationen vil vores plastikkirurger vurdere problemets omfang og diskutere, hvor meget hud der kan fjernes samt muligheden for fedtsugning.

Placeringen af arrene varierer, men de vil ofte ligge i lyskens fold og evt. vertikalt ned ad lårets inderside.

Efter operationen kan du forvente en sygemelding på 2-3 uger. Mere anstrengende fysiske aktiviteter kan genoptages efter 2 måneder.

Edit Template

INFORMATION

Forud for en kosmetisk operation skal man til en forundersøgelse.

Du er velkommen til at medbringe en ledsager til din forundersøgelse.

Til forundersøgelsen kan du fortælle om dine ønsker og helbredstilstande. Kirurgen forklarer om ønsket kan opfyldes, og hvorledes det kan udføres. Man har 7 dages lovpligtig betænkningstid før en kosmetisk kirurgisk operation kan foretages.

Book en uforpligtende konsultation nu eller kontakt os for nærmere information og spørgsmål:

Telefon: 47 33 00 30

E-mail: [email protected]

Edit Template

Klar til forandring?

Start med en uforpligtende forundersøgelse

Del din betaling op

Lån op til 60.000 rentefrit
Låne-eksempel:
Kreditbeløb 35.000,- kr. Løbetid 44 måneder. Månedlig afdrag 899,- kr. Debitorrente 0%. ÅOP 5.91%.
Samlet kreditomkostninger: 3.906,- kr. Samlet beløb til tilbagebetaling 38.906,- kr.
I samarbejde med Resurs Bank tilbyder vi
Rentefrit lån til din operation
AGATA Privathospital tilbyde rnu i samarbejde med Resurs Bank rentefrit lån. Du kan derfor låne helt rentefrit op til 60.000 kr. og du bestemmer selv, hvor meget du vil afdrage med.
Sundhed+ logo
Hos AGATA Privathospital tilbyder vi dig i samarbejde med Sundhed+
En attraktiv betalings­ordning
der gør det muligt at dele betalingen for din behandling op i mindre bidder.
Edit Template
Edit Template
AGATA Privathospital