Udskiftning bryst implantater

Udskiftning af brystimplantater

Intet brystimplantat holder evigt, og gennemsnitstiden til udskiftning ligger omkring 10-15 år. Når det er sagt, er den gamle regel om, at et brystimplantat skal udskiftes hvert årti, ikke længere helt dækkende, fordi operationsteknik og protese-kvalitet er blevet bedre.

Årsager til udskiftning af implantater

Hvis du er tilfreds med udseendet og følelsen af dine brystimplantater og ikke oplever komplikationer kan nogle holde 20 år eller somme tider endnu længere. Men hvis du er utilfreds med udseendet eller følelsen af dine bryster eller lider af en komplikation er det tid til at planlægge en konsultation om udskiftning.

Komplikationer
 • Hævelse
 • Asymmetri
 • Fejlstilling
 • Hærdning af kapslen
 • Hul i implantaterne
Andre grunde til udskiftning
 • Ændring i æstetiske præferencer
 • Behov for brystløft
 • Ønske om ændring i bryststørrelse
 • Ønske om bedre kavalergang eller naturlig følelse
 • Skifte fra noprede til glatte implantater
 • Ændring i implantat-typen eller facon

FØR & EFTER BILLEDER

Edit Template
Værd at vide om udskiftning af brystimplantater

Konsultation

De vigtigste formål med en konsultation om udskiftning er at vurdere evt. problemer med nuværende proteser og vælge nye passende implantater, tage stilling til implantat-placering og vurdere, om der er behov for evt. brystløft, fedttransplantation, eller en anden korrigerende operation samtidig. Under konsultation vurderes din barm og figur, og der ydes information om diverse valgmuligheder, som afhænger af dit udgangspunkt og ønsker. I samråd med dig vælger vi den bedst mulige type af operation, og der aftales evt. tillægs-behandlinger og tiltag for at optimere og vedligeholde resultatet.

Valg af implantat

De grundlæggende principper til valg af implantat og forventet resultat efter en implantat-operation kan opsummeres som følger:

 • Det eksisterende brystvæv må ikke beskadiges ved at vælge for tunge implantater
 • Implantaterne skal passe til den eksisterende brystanatomi og brystkassens form, for at undgå at implantaterne glider til armhuler eller rører hinanden i midten
 • Brystvorten skal sidde på toppen af brystkurven efter en vellykket operation
 • Efter operationen skal der ikke være hængende brystvæv over implantaterne
 • Det skal forsøges at skabe et slutresultat hvor brysterne er symmetriske i volumen, form og brystvorteplacering
 • Man må helst ikke kunne føle brystimplantatet. Derfor vælges ofte bløde implanter, der placeres delvist under brystmusklen
 • Implantater over 300g er tunge og forøger derfor risikoen for hængende bryster, også efter et brystløft.

Valg af implantats form

Somme tider kan det være hensigtsmæssigt at ændre implantatets placering fra oven på musklen til under musklen i forbindelse med en udskiftnins-operation.

Implantat-placering under brystmusklen er at foretrække, når kvinden er slank, så implantaterne ikke kan mærkes uden på huden.

For at implantaterne kan placeres på forsiden af brystmusklen bag brystkirtlen skal der minimum være 2 cm tykt kirtel- og fedtvæv, hvorved der er minimal risiko for, at implantaterne vil kunne mærkes uden på huden.

Hvis du har tunge og lidt hængende bryster, kan man med fordel lægge implantaterne bag kirtelvævet for at nedsætte risikoen for den såkaldte ”double bubble” deformitet.

Operations ar

De fleste implantater er lagt ind via folden under brystet. Hvis der skal laves en simpel udskiftning anvendes det samme ar under udskiftnings-operationen.

Nogle implantater er lagt ind via brystvorten. Hvis der samtidig skal laves brystløft kan implantaterne lægges ind igennem en snit i kanten af brystvorten. Derved undgås to ar. Hvis der er behov for større brystløft, vil der også være ar vertikalt på brystet og evt. i brystfolden

Implantater lagt ind via armhulen udskiftes gennem snit i folden under brystet, da kirurgen har bedre oversigt og samtidig kan tjekke og korrigere evt. fortykket kapsel eller fjerne al silikone, hvis der er lækage af implantaterne.

Operationen

Inden operationen er der taget fotos, og kirurgen laver optegninger. En simpel implantat-udskiftning tager ca. en time. Kapseldannelse eller hul på proteserne forlænger operationstiden. Hvis der samtidig skal laves et brystløft og/eller fedtinjektion til hybdrid-bryst, kan operationen tage op til 3-4 timer. (Læs mere om Hybrid-brystforstørrelse).

Der lægges et snit som aftalt med kirurgen. Herefter tilpasses lommen til implantaterne i det niveau som er aftalt. Kirurgen lægger derefter de nye implantater ind på deres plads, væv og hud bliver herefter syet sammen i flere lag og der laves brystløft og/eller fedttransplantation, hvis det er aftalt. Der lægges somme tider dræn til fjernelse af væskeansamling eller sivning.

Når operationen er overstået, vækkes du og vil være i stand til at sidde og stå på egne ben. Du gives den støttende BH på og flyttes herefter til opvågningsstuen.

Varighed og garanti

Gennemsnitlig tid for udskiftning af implantaterne ligger på 10-15 år.

AGATA yder 1 års garanti for implantat ruptur og grad 3 kapsel skrumpning. I denne periode vil nye implantater og operation være uden omkostninger for patienten.

Der er mulighed for at forlænge garantien til i alt 5 år ved at tegne forsikring. Garanti på kapseldannelse bortfalder dog, hvis der tidligere har været svær kapseldannelse.

Implantat ruptur skal være verificeret inden kirurgi ved hjælp af en MR-scanning fra en accepteret klinik, hvilket skal betales af patienten selv.

Fra 5-10 år er der fabriksgaranti på Mentor implantaterne for ruptur og lækage. Denne garanti dækker et sæt nye implantater uden omkostning. Patienten dækker selv omkostninger til udskiftningsoperationen.

Mascha vang forklarer: Derfor skulle mine implantater udskiftes

Grundende til at få udskiftet sine implantater kan variere fra person til person. For Mascha Vang var målet at udskifte sine 12-årige implantater som en forebyggende foranstaltning mod fremtidige æstetiske og medicinske komplikationer, såsom volumetab og nedsynkning:

Mine implantater var 12 år gamle og trængte til udskiftning. Selvom jeg var glad for min barm, valgte jeg at opdatere dem. Jeg gik for en anden profil og tilføjede lidt ekstra fylde med mit eget fedt. Det var for at kompensere for tyngdekraftens effekter, ikke fordi jeg var utilfreds med størrelsen.

Efter en dybdegående konsultation med plastikkirurg Annette Chakera, valgte Mascha at få runde implantater med høj profil og tekstureret overflade. Disse implantater blev valgt for at opnå en fyldigere og mere markant øvre del af brystet, samtidig med at de reducerede visse risici og komplikationer, som teksturerede implantater kan hjælpe med at minimere.

Udskiftning af implantater FAQS

Valget af brystimplantatets størrelse er en proces, der kræver en god dialog mellem dig og din kirurg, hvor både dine personlige ønsker, din livsstil og kropsanatomi tages i betragtning.

Det er vigtigt at forstå, at der er fysiske begrænsninger. For eksempel kan huden have en maksimal strækgrænse, der gør det umuligt at implantere en ekstremt stor protese. Derudover skal man overveje, hvordan forskellige implantatstørrelser kan påvirke ens daglige liv, fra fysisk komfort til æstetisk udseende.

Hvis du står mellem to størrelser, er det værd at diskutere med din kirurg, hvad de forskellige størrelser vil betyde for dig på både kort og lang sigt.

Vi arbejder udelukkende med Mentor-brystimplantater, der kommer i forskellige profiler, dimensioner og volumen. Uanset dine specifikke behov og ønsker, har vi en Mentor-implantatløsning, der passer til dig.

Levetiden for brystimplantater varierer og kan være påvirket af flere faktorer som din livsstil, alder, og om du ryger. Generelt kan man forvente at have dem i 10-15 år før en udskiftning kan blive nødvendig.

Mentor, som vi udelukkende arbejder med, tilbyder livstidsgaranti på deres implantater. Dette betyder, at ved lækage vil implantatet blive erstattet. Desuden yder Mentor et tilskud til operationen i de første 10 år, hvis der opstår komplikationer med implantatet.

Tegn på, at det kan være tid til at overveje udskiftning, inkluderer ændringer i brystets form eller størrelse, smerte, eller komplikationer som kapselkontraktur. Det er også vigtigt at have regelmæssige lægeundersøgelser for at vurdere implantaternes tilstand.

Som med enhver plastikkirurgisk operation er der risici involveret, herunder infektion, blødning, og reaktioner på bedøvelse. 

Det er derfor vigtigt at være fuldt informeret om disse risici for at tage en velovervejet beslutning om indgrebet.

Ja, det er muligt at kombinere udskiftningen af brystimplantater i en hybrid løsning, for eksempel ved at bruge både implantater og fedtoverførsel for at opnå det ønskede resultat.

INFORMATION

Forud for en kosmetisk operation skal man til en forundersøgelse.

Du er velkommen til at medbringe en ledsager til din forundersøgelse.

Til forundersøgelsen kan du fortælle om dine ønsker og helbredstilstande. Kirurgen forklarer om ønsket kan opfyldes, og hvorledes det kan udføres. Man har 7 dages lovpligtig betænkningstid før en kosmetisk kirurgisk operation kan foretages.

Book en uforpligtende konsultation nu eller kontakt os for nærmere information og spørgsmål:

Telefon: 47 33 00 30

E-mail: [email protected]

Edit Template

Klar til forandring?

Start med en uforpligtende forundersøgelse

Del din betaling op

Lån op til 60.000 rentefrit
Låne-eksempel:
Kreditbeløb 35.000,- kr. Løbetid 44 måneder. Månedlig afdrag 899,- kr. Debitorrente 0%. ÅOP 5.91%.
Samlet kreditomkostninger: 3.906,- kr. Samlet beløb til tilbagebetaling 38.906,- kr.
I samarbejde med Resurs Bank tilbyder vi
Rentefrit lån til din operation
AGATA Privathospital tilbyde rnu i samarbejde med Resurs Bank rentefrit lån. Du kan derfor låne helt rentefrit op til 60.000 kr. og du bestemmer selv, hvor meget du vil afdrage med.
Sundhed+ logo
Hos AGATA Privathospital tilbyder vi dig i samarbejde med Sundhed+
En attraktiv betalings­ordning
der gør det muligt at dele betalingen for din behandling op i mindre bidder.
Edit Template
Edit Template
AGATA Privathospital