Alt om maveplastik: Opnå din drømmesilhuet

Drømmer du om en flad mave og en smuk silhuet? Her er alt, hvad du skal vide om maveplastik!

Drømmer du om en flad mave og en smuk silhuet? Her er alt, hvad du skal vide om maveplastik!

Graviditet, vægttab og aldring er naturlige processer, der bringer utallige glæder og udfordringer med sig. Mens vi omfavner disse ændringer i vores liv, efterlader de ofte synlige spor på vores kroppe, som kan påvirke vores selvbillede og selvtillid. Mange oplever løs, og hængende hud, stædige fedtdepoter omkring midtersektionen, og ændringer i kropsformen, der ikke altid kan adresseres gennem kost og motion alene. Det er helt menneskeligt at søge efter løsninger, der kan hjælpe os med at føle os bedst mulige i vores egen hud.

På AGATA Privathospital forstår vi disse bekymringer til fulde og tilbyder skræddersyede løsninger med maveplastik og andre kosmetiske procedurer. Maveplastik tilbyder en vej til at genskabe en flad mave med stram bugvæg (delte mavemuskler giver ”topmave”) og en mere attraktiv og harmonisk kropsform. Læs med her og lad os sammen afdække, hvordan denne procedure måske kan være nøglen for dig til at kickstarte den bedste version af dig selv!

Hvad er en maveplastik?

Maveplastik, også kaldet abdominalplastik, er en omfattende kirurgisk procedure, der ofte involverer samling af dine mavemuskler, samt fjernelse af eventuelt overskydende hud og fedt. Resultatet? En fladere og mere tonet mave med en smallere talje.

Afhængigt af dine æstetiske mål, vil din plastikkirurg vælge mellem disse typer af maveplastik:

 • Mini-maveplastik: Dette er en mindre omfattende form for maveplastik, som involverer det nedre maveområde. Mini-maveplastik kan være en fantastisk mulighed for dem, der lider af en “mommy pooch”, eller hvis der kun er løs overskydende hud og strækmærker neden for navlen.
 
 • Større maveplastik: Dette er en mere omfattende form for maveplastik, hvor hele maveområdet opstrammes, og der fjernes overskydende hud og fedt. Proceduren involverer både det nedre og øvre maveområde samt bugvægsopstramning (samling af delte mavemuskler). Der foretages også fedtsugning. Den større maveplastik er ideel for dem, som har haft et større vægttab eller graviditeter.
 
 • Udvidet maveplastik: Denne inkluderer de samme dele som en større maveplastik, men går ud over den traditionelle større maveplastik ved også at adressere hud og fedt på siderne og nedre ryg. For at gøre det, kræves der også et lodret operationssnit op til under brystkassen – også kaldet Fleur de Lis-ar. Operationen er ideel for dem som har haft et stort vægttab og har meget hudoverskud både på tværs og på langs på maven, som skal fjernes for at give en markant opstramning og rekonturering.

Er du den rette kandidat til en maveplastik?

En maveplastik er perfekt for dig, som har gennemgået betydelige kropsændringer, såsom et markant vægttab eller graviditet, og nu ønsker en mere defineret talje og elegante kurver. Hos os arbejder et erfarent og passioneret team for at skabe små mirakler hver dag. Maveplastik hos os er mere end bare en operation; det er begyndelsen på din rejse mod øget selvtillid og et forbedret velvære, hvor vi går hånd i hånd med dig gennem hvert skridt af forvandlingen.

Almindelig maveplastik vs mini - hvilken passer bedst til dig?

Står du over for valget mellem en mini maveplastik eller en større, så er det enormt vigtigt at forstå forskellene for at kunne træffe det helt rigtige valg. Under din konsultation, tager vi dig igennem forskellene og vejleder dig, så i sammen kan træffe den bedste beslutning baseret på dit udgangspunkt, dine æstetiske ønsker og dine behov og vores erfaring med, hvad der giver de bedste resultater.

Hvis du har et ønske om en mere omfattende fedtsugning på koppen end den, der er inkluderet i maveplastikken, fx på venusbjerget, BH-området, dansehåndtag mv., kan dette tilføjes. 

I nogle tilfælde kan et løft af venusbjerget også være nødvendigt for at opnå det mest tilfredsstillende resultat. Man kan ofte også lave maveplastikken samtidig med andre operationer, fx brystoperation som en mommy-makeover, for endnu flottere helheds-forbedring.

Magien bag operationen - hvordan foregår det?

Det er meget normalt at være nysgerrig på selve operationen, men vi forstår også, at tanken om en operation kan være overvældende for mange. Til konsultationen forklarer vi altid de forskellige teknikker og trin, både under og efter operationen, så du er bedre informeret og kan føle dig endnu tryggere i hele forløbet.

Alle større typer af maveplastik hos os foretages i fuld bedøvelse, og ved den større maveplastik overnatter du også i et eneværelse på vores hospital, så du kan få den vejledning og pleje samt smertelindrende medicin, som du har behov for. Mini-maveplastik kan somme tider foretages i lokalbedøvelse.

Ved både mini- og større maveplastik lægges det primære snit fra den ene hoftekam til den anden, men den følger ofte venusbjergets kurve og er lavet lavt nok til at blive dækket af undertøj eller en bikiniunderdel. Ved den større maveplastik lægges der yderligere et lille ar som ligger diskret i kanten af navlen. Vi tilbyder altid laserbehandling på arrene efterfølgende, som kan gøre arrene tæt på usynlige. Man skal dog huske, at et operationsar aldrig helt kan forsvinde, men de kan gøres mindre synlige med den rigtige kirurgiske teknik og god efterpleje.

Ved maveplastikken lægges der ofte dræn for at undgå væskeansamling i de første par døgn efter operationen. Når operationen er slut, får du et mavebælte på for at støtte helingen. Hvor længe du skal bruge mavebæltet afhænger af, hvilken type operation der er foretaget.

Realistiske forventninger til maveplastikken - hvad kan og kan man ikke?

At overveje en maveplastik er et stort skridt, og at have realistiske forventninger er enormt vigtigt. Det er nøglen til glæde og tilfredshed med resultatet.

Resultaterne for enhver operation varierer fra patient til patient, og vi vil tale med dig om, hvad du kan forvente efter netop din operation. Ved en maveplastik vil overskydende hud og fedt fjernes, og de delte mavemuskler samles i en bugvægsopstramning, hvilket resulterer i en fladere mave og en mere tonet og slankere udgave af dig selv!

De absolut bedste resultater opnås, hvis din vægt er i normal-området både før og efter operationen. Hvis du planlægger en graviditet i den nære fremtid, anbefaler vi at du udskyder operationen for at sikre det mest holdbare og tilfredsstillende resultat.

Maveplastikken kan også fjerne strækmærker beliggende på den overskydende hud under navlen, men typisk ikke de strækmærker, som ligger over navlen. Strækmærker er desværre ofte genstridige og kan være udfordrende at komme helt af med. Hvis du er ked af strækmærker på andre dele af din krop, kan vi tilbyde andre mindre invasive behandlingsmuligheder for dem.

Beslutningen om maveplastik skal tages omhyggeligt, og vi står ved din side for at gøre hele processen så smidig som muligt. Derfor tilbyder vi også flere samtaler inden operationen, hvis du ønsker det.

Visuel inspiration

Tag et kig på vores før- og efter billeder af, hvordan andre af vores patienter har opnået smukke resultater, og lad dig inspirere til din egen tranformation. Ved konsultationen får du mulighed for at se endnu flere før- og efter billeder.

FØR & EFTER BILLEDER

Edit Template

Risici og bivirkninger ved en maveplastik

Selvom maveplastik er en rutinemæssig procedure, er det vigtigt at være opmærksom på de mulige risici og bivirkninger der kan opstå i forbindelse med operationen. Blandt de mest almindelige bivirkninger er en begrænset risiko for blødning, infektion, ændringer i følesansen og forlænget sårheling hos nogle, som kan give mere fremtrædende ar. Vores tilgang er at forklare risici og bivirkninger på en klar og letforståelig måde, så du kan følde dig fuldstændig tryg ved din beslutning. Vi foretager derudover en grundig gennemgang af dit generelle helbred for at sikre, at du er egnet til operationen i fuld bedøvelse, for at minimere risiko for komplikationer.

Tid og heling

En god forståelse for helingsprocessen er nøglen til en vellykket maveplastik operation. Det tager tid at komme sig over operationen, og vi holder dig i hånden hele vejen og vejleder dig undervejs i, hvordan du bedst kan støtte din krop på helingsrejsen. Vi guider dig i hvordan og hvor længe du skal anvende mavebæltet og hvornår du må begynde at være mere fysisk aktiv igen. Vi hjælper dig også med arpleje guider dig i, hvad du kan gøre for at få så usynlige ar som muligt. Laser-behandling kan oftest påbegyndes 4-6 uger efter operationen.

Typisk anbefaler vi 2-3 ugers sygemelding fra arbejdet efter en større maveplastik. Der går 12 uger, før du må træne mavemusklerne aktivt, men du kan gå igang med anden fysisk aktivitet tidligere end dette. Vi vejleder dig i, hvordan kroppen holdes i gang for at bedre helingen samt mindske risikoen for hævelse og mindske risiko for blodpropper.

Du kommer til flere kontroller efter operationen og du får en direkte linje til din kirurg, som du vil have mulighed for at kontakte, hvis du er i tvivl om noget efter operationen. Der kan være hævelser i op til 6 måneder og der kan somme tider være et behov for mindre justeringeer i lokalbedøvelse for at få det flotteste mulige resultat.

Nu har du fået alle de nødvendige oplysninger! Er du klar til at tage det næste skridt på din rejse?

Book en konsultation og grib din chance for at få skræddersyet rådgivning baseret på dine individuelle behov. 

Din rejse mod en smukkere mave handler om mere end udseendet – det handler om velvære og selvtillid. Vi tager din tillid alvorligt og står ved din side hele vejen for at gøre denne rejse så glat og fin som muligt. Lad os sammen skabe det bedste kapitel i din personlige skønhedshistorie!

Vi glæder os til at se dig!

Picture of Annette Chakera

Annette Chakera

Speciallæge i plastikkirurgi, Ph.D.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om maveplastik:

Det er vigtigt at følge kirurgens instruktioner om fx kost og motion eller ophør med rygning eller visse typer medicin inden operationen. Der kan også være behov for at få taget blodprøver. Kirurgen vil give specifikke instruktioner for netop dig.
Der er ikke faste aldersgrænser for maveplastik, men det anbefales, at man er i en stabil livssituation og i en generelt god sundhedstilstand, før man gennemgår proceduren.
Smerteniveauet efter en maveplastik varierer fra person til person og alt efter hvor omfattende operationen har været, men mange patienter oplever moderat smerte i de første dage efter operationen. Smerten kan kontrolleres med receptpligtig smertestillende medicin ordineret af din kirurg. Du kan have behov for stærkere smertestillende medicin de første døgn, specielt hvis der er foretaget muskelopstramning.

Brug af mavebælte eller kompressionstøj efter forskellige typer af maveplastik kan variere afhængigt af omfang af operationen. Her er typiske retningslinjer for brug af mavebælte efter forskellige typer af maveplastik:

 • Stor maveplastik:
  Mavebælte anvendes normalt i mindst 6-8 uger efter operationen. Efter 4-6 uger kan du ofte nøjes med at bruge bæltet om dagen.
 • Mini-maveplastik:
  Mavebælte kan være nødvendigt i 2-4 uger efter operationen. Da mini-maveplastikken normalt er mindre i omfang og der oftest ikke er lavet muskelopstramning, kan tiden til at bære mavebæltet være kortere sammenlignet med traditionel maveplastik.
 • Udvidet maveplastik:
  Efter en udvidet maveplastik kan brugen af mavebælte strække sig op til 8-12 uger. Da denne type maveplastik normalt involverer fjernelse af overskydende hud over et større område, kan kirurgen anbefale længere brug af kompressionstøj for at støtte helingsprocessen.

Det er vigtigt at følge din kirurgs specifikke instruktioner vedrørende brugen af mavebælte efter din maveplastik, da dette kan bidrage til at reducere hævelse, forbedre resultaterne og fremme en hurtigere helingsproces.

De fleste kan vende tilbage til lette daglige aktiviteter inden for en til to uger efter en maveplastik, afhængigt af omfanget af proceduren og individuel heling. Større anstrengende aktiviteter og tunge løft bør undgås i flere uger for at undgå komplikationer.

Det er vigtigt at lytte til din krops signaler og følge din kirurgs instruktioner, men generelt kan let motion som gåture begynde inden for de første par uger efter en maveplastik. Mere intens træning bør dog vente i mindst 6-8 uger eller indtil din kirurg giver grønt lys. Hvis der er foretaget opstramning af mavemusklerne, må aktiv træning af selve mavemusklerne først påbegyndes efter 12 uger. Det er vigtigt at undgå overanstrengelse og gradvist genindføre træning for at undgå skade og optimere helingsprocessen.

Du vil have en slankere og glattere silhuet. Resultaterne varierer fra person til person afhængigt af flere faktorer, herunder hudens elasticitet, mængden af overskydende hud og fedt, og omfanget af proceduren. Det flotteste og mest stabile resultat kan opnås, hvis du er normalvægtig og holder en nogenlunde stabil vægt. Kirurgen vil diskutere forventningerne og mulighederne med dig under konsultationen.
Ja, det er ofte muligt at kombinere en maveplastik med andre procedurer som fx brystforstørrelse, brystløft, brystreduktion, fedtsugning mv. Dette kan drøftes med din kirurg under din konsultation for at skræddersy en behandlingsplan, der passer bedst til dine behov og mål.
Mens nogle resultater vil være synlige umiddelbart efter operationen, kan det tage op til 6 måneder for hævelsen at aftage helt, og for maven at nå sit endelige udseende. Det er vigtigt at have tålmodighed og følge kirurgens instruktioner for at optimere helingsprocessen og opnå de bedst mulige resultater.

Kampagne

Du kan spare 10% på kosmetiske behandlinger i denne måned.

MERE AT UDFORSKE

SENESTE NYT

Online forundersøgelse til botox hos AGATA

Enkel og praktisk forundersøgelse hjemmefra Med vores online forundersøgelse til botox kan du møde vores erfarne plastikkirurger via videokonsultation. Dette giver dig mulighed for at diskutere dine behov og ønsker fra dit eget hjem, og sparer dig for en ekstra tur til klinikken. Tidligere skulle patienter besøge os to gange: først til forundersøgelsen og igen 48 timer senere til selve behandlingen på grund af betænkningstiden. Med videokonsultationen kan vi gennemføre forundersøgelsen online, hvilket betyder, at du kun behøver at besøge klinikken én gang til selve botoxbehandlingen. Sådan booker du din online forundersøgelse til botox Det behøver ikke være svært at booke sin forundersøgelse, du skal blot: Tryk på “BOOK TID” knappen for at starte din online booking Vælg klinik du gerne vil behandles på. Vælg “Forundersøgelse – til Botox (online)” Vælg den tid, der passer dig bedst Book din forundersøgelse til Botox (online)

fedtinjektion 01

Fremhæv din indre glød naturligt!

Med vores specialiserede fedtinjektioner tilbyder vi dig en unik mulighed for at forvandle din hud, bringe dens indre glød frem og reducere tegn på aldring på en naturlig og harmonisk måde.

Woman face

Fedtinjektion i ansigt: Fordele og overvejelser

En fedtinjektion involverer udvinding af fedt fra en del af kroppen, typisk mave eller lår, hvorefter det rene fedt gennemgår en forberedelsesproces før det re-injiceres i ansigtet.

AGATA Privathospital