Hvad er skønhed?

Skønhed er den dejlige fornemmelse, vi mærker, når vi sanser noget smukt. Hos mennesker taler vi ofte om indre og ydre skønhed.

Hvad er skønhed?

Balancen mellem det indre og ydre

Skønhed er den dejlige fornemmelse, vi mærker, når vi sanser noget smukt. Hos mennesker taler vi ofte om indre og ydre skønhed. Indre skønhed er vores væremåde, fx godhed og empati, men også mental velvære og balance (zen). Ydre skønhed er vores udseende, fx krops- og ansigtsform og spændstighed i huden, men også udstråling og selvtillid.

Vi kan forbedre den ydre skønhed på mange måder, fx med hud- og hårpleje, skønhedsbehandlinger, kosmetisk kirurgi, tøj, make-up osv. På AGATA tror vi på, at ydre og indre skønhed hænger uløseligt sammen – fordi personlig balance og selvtillid er smukt!

Skønhed – et symbol på sundhed og ungdom

Skønhed har altid været symbol på sundhed, ungdom, frugtbarhed og tiltrækning mellem mennesker. Hvad der opfattes som attraktivt skifter, og gennem tiden og på tværs af kulturer har især kvinder omdannet deres udseende for at tilpasse sig skønhedsidealer. I dag får mange mænd også forskønnende behandlinger.

Nutidens skønhedsidealer lægger især vægt på et tonet, slankt, naturligt look, som udstråler fitness, ungdom og sundhed. Der er dog nogle universelle tendenser i smag og behag som fx glat hud, ansigtssymmetri, runde bryster og fyldige læber, som generelt forbindes med skønhed og ungdom.

Men skønhed er også meget individuelt og kan ikke måles og vejes. Det én person finder smukt og vigtigt kan være fuldkommen ligegyldigt for en anden. Måske fylder nogle bestemte detaljer på kroppen meget for dig og påvirker din selvtillid. Det kan være stort eller småt – hvad det er, der fylder, er dybt personligt.

Det fantastiske er, at vor tids store teknologiske og medicinske fremskridt gør, at kosmetisk kirurgi og skønhedsbehandlinger ikke længere kun er for ”de rige og berømte”, men er tilgængelig for alle. Der findes en palet af teknikker til forskønnelse, og vi på AGATA sætter en ære i at give dig personlig professionel vejledning i, hvordan vi kan sammensætte en højkvalitets-behandling i trygge og hyggelige rammer for at forbedre netop det, der fylder noget hos dig. Det er din personlige rejse, som vi føler os utrolig privilegerede at guide og følge dig på.

Vi glæder os til at byde alle velkommen på AGATA og til at dele trends og nyheder om kosmetisk plastikkirurgi og skønhedsbehandlinger her på bloggen.

De bedste hilsner

Annette Chakera

Overlæge i plastikkirurgi
PhD.

Kampagne

Du kan spare 10% på kosmetiske behandlinger i denne måned.

MERE AT UDFORSKE

SENESTE NYT

Nose event hero

Tilmeld dig vores spændende event om næsekirurgi

AGATA inviterer dig til at deltage i vores event om næsekirurgi. Til eventet vil du få indblik i den komplicerede kirurgi bag denne type operation og de individuelle overvejelser, du skal tage, inden du beslutter dig for at få en næseoperation.

AGATA Privathospital